Brza pretraga

Traži u imenu:
Ja sam:
Tražim:
 
 
 
 
Za:

Otpisani

Otpis je pojam iz financijskog i poreznog svijeta, knjigovodstveni termin kojim jedan auto, hala ili stroj je u potpunosti amortiziran, nema više ni knjigovodstvenu vrijednost da bi imao neku poreznu vrijednost i otpisuje se kao takav. No ovdje e ne radi o otpisu u ovom smislu, nego samo kao uvod u priču.


Otpis je također pojam koji se odnosi i na svakodnevni život, kad je netko „otpisan“ znači da mu je vrijednost koju je imao za jednog ili više osoba iz okoline spala na nulu i da se na njega više ne računa. To se dogodilo upravo meni. Imam šezdesetdvije godine, a moje me je žena „otpisala“ već pred dvije godine. Ona je tada imala pedeset sedam i upoznala je sedam godina mlađeg muškarca. Mi smo do tada bili već 31 godinu u braku i ona je sav balast, znači mene, izbacila s palube u more, kako bi rekli pomorci.


Od tada držim glavu iznad vode, plutam i životarim, tako već dvije godine. Nešto moram promijeniti, sebe moram promijeniti ukoliko ne želim potpuno potonuti, to mi je postalo potpuno jasno. Jedan moj prijatelj bio je član teniskog kluba i bila je nekakva teniska večer i nagovorio me je da pođem s njim.. Iako nisam bio iz kluba svi su me ljubazno primili i bili prijazni samnom tako da sam se osjećao jako dobro u njihovom društvu. Osjećao sam kao da sam ponovo prodisao, oživio, procvjetao.


Naročito mi je u oči upala jedna žena, ta je bila baš onako rasna i klasna, prva liga, ako znate na što mislim, premda mi se činilo da je malo i premlada za mene, izgledala mi je kao da je ngdje između sredine i kraja četrdesetih, dobro nije neka curica, ali dao ka ja prcao ona se još igrala u pijesku, a i inače sam stare prdonje koji sline po takvim curicama smatrao klaunovima.


No nisam se mogao oduprijeti njenom šarmu. Potpuno otvoreno je očijukala samnom i očito joj nisu smetale moje godine, jer bi i sljijepac vidio da sam puno stariji. Probudio se supermen u mani, ipak sam ja još uvijek muškarac koji može i hoće. Dogovorili smo da se za tri dana nađemo u gradu na kavi.


Njena pojava bila je više nego rajcljiva, jednostavno rečeno. Topio sam se od miline, već se dugo nisam tako osjećao. Njeni pogledi, pokreti sve je bilo usmjereno da pobudi moju pažnju, pa i uspjela je u tome. Bio sam opčinjen, zateleban, strašno, kao balavac.


Sljedećeg smo se dana iznova sreli u klubu, još uvijek je bila na terenu i s ruba sam ju promatrao dok je igrala. Kratki šosić, sportski grudnjak kao topić, duge noge u tenisicama sa stopalicam, uf, divota.. Bio sam voajer u ovom slučaju. Nakon tuširanja čekao sam ju u klupskom kafiću i nakon gin-tonika pitala me bih li ju otpeljao doma. Rado, naravno.


Uglavnom kad samo došli k njoj zavela me je po svim pravilima zavođenja, bio sam svladan, a moja preko dvije godine uspavana muškost dala si je oduška i malo je reći da sam blistao. Kako i ne bi? Imala je tijelo božice, barem je to meni tako izgledalo, čvrste kruškolike grudi s velikim bradavicama koje su stršale u zrak kad bi se stvrdnule, usku, pičku, veće usmine, glatko izbrijana, a guza prekrasna, prćasta, jebala se kao tigrica.


Sljedeći dam je bila nedjelja, isto mjesto, ista igra, ista sreća, nismo cijeli dan napuštali krevet. Nisam mogao vjerovati što sam uradio da sam zaslužio sreću koju upravo osjećam. Jebali smo se, kako se kaže uzduž i poprijeko, bilo je svega i pušenje i lizanja, s prijeda, straga, sa strane, jahala je po meni, guzio sam ju i rasturao. Onda mi je rekla da mora na tjedan dana otputovati k prijateljici koja treba njenu pomoć i podršku i da se vraća sljedeće nedjelje, tako da ćemo se onda ponovo vidjeti. Brojao sam dane do nedjelje.


Kako je tako je, nakon jednog tjedna jedva sam dočekao da ju ponovno imam u rukama i naravno, da se ševimo. Dočekao sam i taj dan, sve prolazi, pa je i tjedan prošao. Sve je bilo kako sam i planirao i cijeli tjedan maštao. Nakon svega ležali smo iscrpljeni, zadihani i zadovoljni jedno pored drugoga u krevetu. Ja sam se polako dolazio k sebi, disanje se lagano primirilo i onda ne je upitala:“Ti upravo sam u nekim novčanim problemima, bi li mi mogao uskočiti s 50. 000 kuna? “


Shvatio sam da sam progutao mamac, upao u zamku, 50. 000 kuna za tri jebačine? Kako sam mogao biti tako glup i popušit takvu priču? Moja svježe probuđena želja za životom topila se kao putar na suncu. Pitao sam prijatelja koji me i „uvukao“ u to i on mi je rekao:“Vidio sam da upadaš u klopku, ali ti nisam želio pokvariti veselje“ mislio je kao prijatelj i nastavio „Ona mora da je prava bomba u krevetu, to je opće poznato. Čuo sam već da se pali samo na lovu. Ne uzimaj to tako tragično, na koncu nisi prvi. “I to me je trebalo primiriti?


Glupi osjećaj, a ja mislio da se zaljubila u mene? Uf, koji glupan, no dobro mislio sam kasnije kad sam se smirio i malo ohladio, lovu dobila nije, a ipak sam ga nekoliko puta umočio, ovu sramotu ću nekeko preboliti, vrijeme sve liječi. I opet sam bio sam sa sobom, sve se vratilo na staro, no čovjek nikad ne zna što ga čeka iza ćoška i kad, ali o tom drugi puta.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Više informacija